Akıllı Bileklikler

2018 İçin En İyi Akıllı Bileklikler

Akıllı Bileklik Nedir, Ne İşe Yarar?

Günümüzde akıllı bileklikler çoğunlukla spor ve sağlık konularında bizlere yardımcı olmak için kullanılmakta. İlk çıkan akıllı bileklikler daha çok adımsayar (pedometre) özelliğine sahip olup gün içinde ne kadar hareket ettiğimizi ölçmeye odaklanırken, son yıllarda çıkan akıllı bileklikler neredeyse akıllı saatler gibi birçok özelliğe sahip.

Akıllı bilekliklerde en çok bulunan özellikleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Adımsayar (pedometre)
  • Kalp ritmi (nabız) sensörü
  • Kalori ölçer
  • Uyku takibi
  • Çağrı ve mesaj bildirimleri
  • Saat – Tarih
  • Alarm
  • Kronometre ve zamanlayıcı
  • Müzik kontrolü

Sağlıklı ve aktif bir yaşam için yapılması gerekenlerin çoğunlukla unutulduğu günümüzde bizlere motivasyon kaynağı olması için herkese basit de olsa bir akıllı bileklik kullanmasını öneriyoruz.

2018 İçin En İyi Akıllı Bileklikler

Moov Now

moov now akıllı bileklik

Ekranı olmayan bu akıllı bileklik günlük aktivite takibi için ideal. Önemli özelliklerinden biri 6 aylık pil ömrü olması. Buna su geçirmez olması da eklenince Moov Now neredeyse bileğinizden hiç çıkarmanız gerekmeyen bir akıllı bileklik haline geliyor.

Kalp ritmi sensörü olmaması bu özelliğe önem verenler için hayal kırılığı yaratsa da, uygun fiyatı sayesinde Moov Now birçok kişi için iyi bir tercih. Moov Now fiyatı ülkemizde yaklaşık 475 TL.

Samsung Gear Fit2 Pro

samsung gear fit 2 pro akıllı bileklik

Samsung Gear Fit2 Pro özellikleri sayesinde akıllı saatleri aratmıyor. Renkli geniş ekranı, kalp ritmi sensörü, su geçirmezliği ve entegre GPS’i sayesinde tam donanımlı bir akıllı bileklik.

Bu özelliklere şık bir tasarım da eklenince Samsung Gear Fit2 Pro birçok kişi için ideal bir akıllı bileklik haline geliyor. Fiyatı ise doğal olarak ortalama bir akıllı saate göre yüksek. Samsung Gear Fit2 Pro fiyatı ülkemizde yaklaşık 1.000 TL.

Garmin Vivosport

garmin vivosport akıllı bileklik

Birçok özelliği sayesinde Garmin Vivosport da tam donanımlı bir akıllı bileklik. Kalp ritmi sensörü, entegre GPS, stres takibi, yönlendirmeli nefes egzersizleri, su geçirmezlik gibi özelliklerin hepsi bu akıllı bileklikte mevcut.

Garmin’in başka birçok ürününde olduğu gibi bu ürünün de en çok eleştirildiği nokta ise pek estetik bir tasarıma sahip olmaması. Buna rağmen 7 günlük pil ömrü ve birçok özelliği ile çoğu kişi için en iyiler arasında. Ülkemizde Garmin Vivosport fiyatı yaklaşık 1.150 TL.

Fitbit Alta HR

fitbit-alta-hr

2017 Wareable Giyilebilir Teknoloji Ödüllerinde hem en iyi akıllı bileklik hem de en iyi giyilebilir teknoloji ürünü ödüllerinin sahibi olan Fitbit Alta HR, tasarımı ve özellikleri sayesinde birçok kişinin ilk tercihi.

Fitbit Alta HR şık tasarımı ile estetiğe önem verenler için iyi bir tercih olurken, su geçirmezlik ve GPS özellikleri olmadığı için ise bu özellikleri arayan insanlar tarafından tercih edilmiyor. Ülkemizde Fitbit Alta HR fiyatı yaklaşık 600 TL.

Akıllı Bileklik vs Akıllı Saat

Saate benzer tasarımları ve sahip oldukları birçok özellikleri ile bazı insanlar için akıllı saatler akıllı bilekliklerden daha fazla tercih ediliyor. Eğer arada kaldıysanız karar vermenize yardımcı olması açısından akıllı saatler ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir