Diğer Giyilebilir Teknoloji Ürünleri

Paigey – Telefon Sürenizi Kontrol Altına Alın

Her geçen gün daha fazla insan, akıllı telefonuyla zararlı bir ilişki içerisinde olduğunu fark ediyor. Bu ilişkinin içerisinde faydalı taraflar uzak dostlarla görüntülü sohbet etmek, Twitter’da önemli olaylar hakkında bilgi edinmek olsa da zararlılar da hiç azımsanamayacak kadar fazla. Paigey bu zararlıları minimuma indirmeyi amaçlıyor.

Uykuya dalmadan önce akıllı telefonunuza son bir bakış attığınızda gördüğünüz şey, çirkin yanlardan en önemlisi diyebiliriz. Bu son bakışta gördüğünüz şeyler arasında 7-8 devam eden WhatsApp sohbeti, uzaktan çalışıyorsanız tonlarca Slack mesajı, Facebook, Twitter ve Instagram bildirimleri yer alıyor. Bunların hepsi sizin ilginizi bekleyen ve siz fark etmeseniz de uyku kalitenizi düşüren durumlar.

Bu durumu engellemek amacıyla piyasaya sunulan parlak, güzel akıllı saatler, bildirimleri filtrelemek ve sadece görmek istediklerinizi size sunan cihazlar olarak karşımıza çıktılar. Akıllı saatlerin çıkış fikri güzel olsa da bu cihazlar hâlâ herkese göre değil. Bunun dışında, akıllı saatler bazen telefondan uzaklaştırmak yerine daha fazla ilgi göstermeye bile sebep olabiliyor.

Paigey Akıllı Titreşim Cihazı

Paigey Nedir?

San Mateo, ABD firması Sucint Inc. bu konuda akıllı telefonları arkaplana taşıyacak bir proje geliştirdi. Telefonu sizden uzaklaştırarak hayatınıza yer açmanıza imkan sağlarken bir yandan da önemli bildirimleri ve aramaları kaçırmamanızı da isteyen firma, klipsli giyilebilir teknoloji ürünlerini geliştirdi. Paigey adlı giyilebilir cihaz, akıllı telefon uygulaması yoluyla hangi uygulamalarda sizi titreşimle uyaracağını belirlemenize imkan sağlıyor ve sadece önemli şeyleri yakalamanızı sağlıyor. Şuan için Kickstarter’da destek toplayan Paigey, 44 dolardan satışa sunulacak. Firmanın hedefi ise Aralık ayında cihazları destekçilere kargolamak.

“Bu cihaz fikrini ortaya çıkarırken gerçekten eşimden esinlendim.” diyen Sucint kurucusu Alejandra De La Fuente, şöyle devam etti: “Biraz klişe olsa da, herkesin etrafında hiçbir mesaja ya da aramaya cevap vermeyen biri vardır. Bu kişiler arasında her zaman eşim de yer alır. Kendisi çok meşgul bir insan, gerek çalışırken gerek çocuklarımızla ilgilenirken. Akıllı telefonu ise çoğu zaman çantasının derinliklerinde olur. Bu sebeple insanlar ona hiçbir zaman ulaşamaz.”

“Onun bu durumdan her zaman şikayetçi olduğunu gördükten sonra düşünmeye başladım. Bu sıralarda Apple Watch ilk kez çıkış yapmıştı ve kadınlara da uygun ilk giyilebilir teknoloji ürünüydü denilebilir. Apple Watch’u çekici yapan şey ise akıllı telefonlarımızı kullanma alışkanlıklarımız. Telefonumuz ilgimizi bekliyor ve bu özellikle kadınlar için her zaman kolay olan bir şey değil. Giyilebilir teknoloji ürünlerine ilgi göstermeniz gerekmiyor.”

“Bu problemi çözmek için ona bir akıllı saat almayı düşündüm. Ama eşim bunu istemedi çünkü çoğu seçenek çirkindi. Apple Watch ise hoşuna gitti fakat kendi saatini çıkarıp onu takmayı istemedi. Onun için bu değişiklik fazlaydı.”

Paigey Özellikleri

Paigey Soruna Odaklanıyor

Farklı aktivite takipçileri ve bildirim destekli giyilebilir teknoloji ürünlerini denedikten sonra De La Fuente ve eşi Ryan, Sucint ekibindeki diğer dört kişiyle birlikte klipsli bir cihaz üzerinde çalışmaya başladı.

Telefon çantanın derinliklerinde olduğu için önemli bir aramayı kaçırmak -ki araştırmalara göre bu durum son derece yaygın- ya da bir sürü titreşimle cebinizi delmek yerine Paigey bir sütyen askısına ya da kemere takılarak çalışıyor. Takıldığı yerde istenilen miktarda ve istenilen bildirimlerde kullanıcıya titreşimle haber veren Paigey, problemin üstesinden gelmeyi hedefliyor.

“İnsanlar çoğunlukla yeni bir teknolojik ürünü kullanmayı öğrenmek, hatta şarj etmek bile istemiyor. Bu alanda bize yardım etmek isteyen çok sayıda teknoloji ürünü olsa da bunlar genellikle çözümden çok daha fazla sorun getiriyorlar. Paigey geliştirilirken hedeflediğimiz şey, cihazın olabildiğince arkaplanda kalması ve kaybolması.”

“Bu amacın yanında konfora da öncelik verdik. Bu alet klipsli yapısı gereği doğal olarak süper dayanıklı olmalıydı. Öncelikli olarak metal bir klips düşünüyordum fakat uzun bir süre farklı insanlarla yaptığımız deneme süreçlerinden sonra elastik bir banda ihtiyacımız olduğunu öğrendik.”

“Bununla bile, cihazın en-boy oranını tam olarak tutturmak bizim için en zor işti. Eğer çok geniş olursa rahatsız edici oluyor, çok kısa olursa ters dönebiliyordu. Kenarları kıvrımlı hale getirerek ve sonraki jenerasyonlarla birlikte klips mekanizmasını geliştirerek ne yaparsanız yapın siz istemedikçe düşmeyecek bir cihaz ortaya çıkardık.” diyerek geliştirme sürecini özetleyen De La Fuente, bu işe ne kadar emek verdiklerini basitçe açıklamış oldu.

Kendisi bir elektronik mühendisi olan kurucu, Bristol, İngiltere’deki HP Laboratuvarlarında yıllarca esnek elektronikler alanında çalıştı.

Paigey Nasıl Çalışır

Paigey Desteklenir mi?

Paigey’in şuan sahip olduğumuz bir problemi çözmeyi hedeflediği kesin ve bu konuda başarılı gibi görünüyor. Bir giyilebilir teknoloji ürünü olarak özelliklerle yüklü olmak yerine görünüşü ve konforu önemseyen cihaz, olabildiğince arkaplanda kaybolmayı hedefliyor. Diğer ürünlerin aksine bu durum, Paigey’i çekici hale getiriyor.

Bu konuda olumlu olan bir diğer durum ise kurucu De La Fuente’nin alandaki tecrübesi. Thailand’da önceki girişiminden bir fabrikası olan kurucu, üretim teknikleri konusunda da elektroniklerde olduğu kadar bilgili. Bunların bir araya getirilmesiyle birlikte, Paigey projesi bize göre Kickstarter üzerinden gönül rahatlığıyla desteklenebilir. Paigey Kickstarter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir