İlk versiyonu Mart 2019’da çıkmış olan Huawei gözlük – HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II, firmanın gözlük markası Gentle Monster ile birlikte geliştirdiği yeni akıllı gözlük modeli. Ülkemizde de satılan bu akıllı gözlük, temel olarak müzik dinleyebileceğiniz veya telefon görüşmeleri yapabileceğiniz bir güneş gözlüğü. Bir nevi bir kablosuz kulaklık ile güneş gözlüğünün birleşimi.

Huawei Gözlük Nedir?

Huawei Gözlük veya Huawei Akıllı Gözlük, markanın son çıkardığı giyilebilir teknoloji ürünlerinden. Ürünün tam adı HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II. Ürünü bir güneş gözlüğü ve bluetooth kablosuz kulaklığın birleşimi olarak düşünebilirsiniz.

Huawei Gözlük Ne İşe Yarar?

Huawei Gözlük sayesinde bir güneş gözlüğü ile müzik dinleyebilir veya telefon görüşmeleri yapabilirsiniz. Eğer dışarıda, özellikle güneşli havalarda çok vakit geçiren birisiyseniz, ve aynı zamanda sık sık müzik dinliyor veya telefon görüşmesi yapıyorsanız Huawei Akıllı Gözlük sizin için çok pratik olabilir. Bütün bu şeyleri tek bir akıllı gözlük ile yapabilirsiniz.

Özellikle araba kullanırken güneş gözlüğü takanlar için ürün çok kullanışlı bir ürün olabilir. Araba kullanırken bu güneş gözlüğü sayesinde rahat bir şekilde telefon görüşmeleri de yapabilirsiniz.

HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II

Huawei akıllı gözlük olarak bilinen ürünün tam adı HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II. Ürünün ilk versiyonu 2019 yılında çıkmıştı. Ürün ile birlikte deri bir gözlük kılıfı da sunulmakta. Bu kılıf aynı zamanda akıllı gözlüğü şarj etmek için gerekli.

HUAWEI X Gentle Monster Eyewear II beş farklı modele sahip. Güneş gözlüğü modeli kişisel bir tercih olduğu için firma kullanıcılarına beş farklı seçenek sunmuş durumda. Bunlar Smart Lang, Smart Myma, Smart Alio, Smart Catta ve Smart Kubo. Maalesef Türkiye’de bu modellerin hepsi mevcut değil.

Huawei Gözlük Özellikleri

Huawei gözlüğün en öne çıkan özelliği kablosuz olarak müzik dinlenip telefon görüşmesi yapılabiliyor olması. Ürünün normal kablosuz kulaklıklardan farkı ise sesi normal bir kulaklık gibi kulağınızı içine değil, gözlüğün sapı üzerinden iletiyor olması. Bu sayede hem normal gözlük tasarımından ödün verilmemiş oluyor hem de dışarıdan gelen başka sesler bloke edilmemiş oluyor. Özellikle araba kullanırken veya dışarıdaki sesleri duymanız gereken benzer durumlarda güvenlik açısından yararlı bir özellik.

Ürünün temel malzemesi çoğu gözlükte olduğu gibi plastik olmasına rağmen gözlüğün kalitesiz bir görünümü yok. Ürünün ağırlığı ise 44 gram. Eğer numaralı gözlük kullanıyorsanız gözlüğün camlarını değiştirmek mümkün olabilir fakat bunu kullanıcıların kendilerinin yaptırması gerekiyor. Huawei bu konuda bir hizmet sunmuyor.

Ürün gözlüğün sapı üzerindeki dokunmatik alanlarla kontrol ediliyor. Örneğin sesi açıp kapamak için ürünün sapı üzerinde parmağınızı ileri geri hareket ettirmeniz gerekiyor. Normal dokunmalarda ise müziği durdurma, çağrı cevaplama gibi şeyleri kontrol edebiliyorsunuz. Ürün hem iOS hem de Android ile uyumlu. Ürünü kullanmak için telefonunuza ürünün uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

Gözlük 85 mAh kapasitesinde bir pil içeriyor. Bu pil ile yaklaşık 5 saat müzik veya yaklaşık 3.5 saat telefon görüşmesi yapmak mümkün. Ürünü şarj etmek yaklaşık 1 saat sürmekte. Şarj etmek için gözlük kılıfı kullanılmakta ama şarj boyunca kılıfın bir usb kablo aracılığıyla güç kaynağına bağlı olması gerekmekte. Kılıf ürünü tek başına şarj edebilecek bir bataryaya sahip değil.

Ürün üzerinde Zeiss marka camlar kaliteli camlar kullanılmakta. Bu camlar Kategori 3 ve UV korumalı.

Fiyat

Huawei gözlük şu anda ülkemizde yaklaşık 15.000 TL fiyat ile satılmakta. Ürün hem Huawei’nin resmi sitesinde hem de çeşitli eticaret sitelerinde mevcut.

Son Yazılar

Giyilebilir Teknoloji

Giyilebilir teknoloji, son yıllarda teknolojinin en hızlı gelişen ve en çok ilgi çeken alanlarından biri…

3 hafta önce

Huawei Akıllı Saat Uygulamaları

Huawei akıllı saat uygulamaları, genellikle Huawei'nin kendi işletim sistemi olan HarmonyOS üzerinde çalışır. Huawei akıllı…

3 hafta önce

Apple Watch Sıfırlama Resetleme

Apple Watch Sıfırlama Resetleme Neden Gerekli? Apple Watch Sıfırlama için gereken birkaç temel sebep vardır:…

3 hafta önce

2024 En İyi Akıllı Bileklikler

2024 yılında dikkate değer akıllı bileklikler arasında çeşitli seçenekler bulunmaktadır. İşte öne çıkan bazı modeller…

3 hafta önce

Apple Watch Series 9 İncelemesi ve Özellikleri

Apple Watch Series 9, Apple'ın giyilebilir teknoloji alanındaki en yeni yeniliklerini sunan bir cihaz olarak…

1 ay önce

STATSports Apex Athlete Series İncelemesi – Sporcu Takibi

STATSports Apex Athlete Series Genel Bakış STATSports Apex Athlete Series, sporcuların performansını izlemek için tasarlanmış…

1 ay önce